Tahografe analogice

  • de lealaeg

Omologarea nationala de tip se acorda pentru un tip de autovehicul din categoriile M2, M3, N2 si N3, în cazul în care acesta este echipat cu aparat de control (tahograf), numai daca aparatul de control (tahograful) este omologat conform legislatiei în vigoare.”
Ordinul nr. 2218 din 22/12/2005
Intrare in vigoare la data de: 01/01/2006

Transportul rutier de marfuri sau de persoane se poate efectua numai în conditiile respectarii prevederilor Ordonantei Guvernului nr.17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere si a perioadelor de odihna ale conducatorilor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere si organizarea timpului de munca al lucratorilor mobili în transportul rutier de marfuri si persoane, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 466/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Acordului european privind activitatea echipajelor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere international (A.E.T.R.), inclusiv ale anexelor la acesta, incheiat la Geneva la 1iulie 1970, la care România a aderat prin Legea nr. 101/1994.”
Legea nr. 102 din 25/04/2006
Intrare in vigoare la data de: 01/10/2006

Tahograful este un aparat de control destinat a fi montat in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa autovehiculului precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor auto.

Tipuri de tahografe:
– mecanice – sunt tahografe care folosesc ca si mecanism de transfer a informatiei de la cutia de viteza un sistem bazat pe cuplaje mecanice. Se gasesc pe autovehicule de productie a anilor ‘ 70-‘ 80. Pe acest tip de tahograf nu se poate monta un sistem de limitare a vitezei, intrucat nu are posibilitatea de preluare a unui semnal impulsuri. Tipul de tahograf care se gaseste pe autovehicule este 1311.
– electronice – folosesc ca punte de transfer de la generator de semnal – impulsor – la tahograf, un cablu electric. Generatorul de informatie este un impulsor care genereaza impulsuri regulate catre traductorul placii de baza a aparatului tahograf. In functie de generatii, pana in 1984 s-au fabricat tahografe electronice cu inscriptionare a timpilor de lucru, standard sau automatic, de tipul 1314 avand acelasi design ca si tahograful mecanic. Cel mai utilizat si des intalnit tahograf este tahograful 1318 cu inscriptionare automata a timpilor de lucru. Alte tipuri de tahografe electronice sunt 1319, 1324. De asemenea permit preluarea unor semnale care pot fi utilizate pentru limitator de viteza, sistem de masurare combustibil, GPS, etc.
– digitale – citesc informatia din cutia de viteza sau din computerul de bord al autovehiculului si o transmit digital la tahograf. Pentru inregistrarea activitatii conducatorilor auto acestea folosesc carduri. Ca si suport de hartie foloseste imprimanta cu banda. Nu exista posibilitatea manipularii diagramei. Este un sistem complet, care se compune din trei componente: impulsor, tahograf digital si card. Datele nu mai sunt inscriptionate pe diagrama tahograf deja cunoscuta, ci sunt stocate pe un card cu chip si intr-o memorie de masa interna.

Leal AEG

Automatizari

Solutii simple si funcţiontle, gandite pentru a va imbunatati confortul locativ:  o gama larga de sisteme pentru automatizarea portilor, garajelor,  jaluzelelor,  barierelor, perdelelor, roletelor si chiar a sistemelor de alarma. Toate sistemele sunt compatibile între ele; ideal ar fi montarea acestora în construcţii noi sau restructurate…

Vezi detalii…

Usi de garaj, porti, bariere

Comercializam si instalam usi de garaj culisante, usi de garaj vitrate, usi industriale tip armonica, usi automate, usi rapide, usi antifoc, automatizari pentru usi de garaj sectionale si usi industriale sectionale, automatizari pentru porti de garaj batante actionari electrice pentru porti culisante, bariere automate si piloni retractabili, rampe de egalizare, burduf izotermic.

Vezi detalii…

LEAL A.E.G.

Va ofera o gama larga de produse precum tahografe, cronotahografe si accesorii pentru acestea, limitatoare de viteza, echipamente de protectie, sisteme de siguranta si confort, dispozitive de masurat consumul de combustibil, sisteme de evaluare diagrame, accesorii.

Vezi detalii…

Meniu

Comentarii inchise.